یکی از بزرگترین اشتباهاتی که صاحبان کسب و کار وکارافرینان انجام میدهند با تصور اینکه وضعیت صورت مالی خوبی دارند و یا بازار مناسبی را پیدا نموده اند ویا اینکه توانسته اند به سرعت کسب و کار خود را گسترش بدهند به این فکر می افتند که توانسته اند مسیر تکاملی را بدون ورود به آنها طی کنند که این اولین اشتباه مدیرتی میباشد که باعث هزینه های بسیار زیاد و غیر قابل پیش بینی می شود که عموما در دنیا نشان داده است این سازمانها بعد از مدت نه چندان بلند دچار عارضه های غیر قابل جبران و شکست خواهند شد .
شاید برای اینکه درک درستی از این موضوع داشته باشید از یک مثال خیلی ساده استفاده کنیم .
یک انسان داری یک سیر تکامل کاملا مشخصی میباشد ، از دوران جنینی شروع به نوزادی و خرد سالی و نوجوانی و جوانی و میانسالی و پیری و مرگ ادامه میابد ، حال اگر انسانی در دوران جنینی و نوزادی در شرایط محیطی یک نوجوان و یا یک جوان قرار بگیرد چگونه با آن برخورد خواهد کرد آیا به نظر شما امکان این وجود دارد از شرایط پیچیده محیطی و اقتصادی و سیاسی این سن به سلامت عبور کند ؟
مسلما خیر ! ، بله درست است انسانها در طول عمر خود در هر مرحله از دوران رشد خود آموزه های را دریافت میکنند که در مراحل بعدی رشد خود به ان نیاز دارند یعنی امادگی اولیه برای رشد ، ایا یک کودک 2 ساله در خصوص مفهموم 2*2=4 ادراکی دارد یعنی ما میتوانیم بهترین اساتید ریاضی را بیاوریم که با روش کلاسیکی که برای یک بچه 7 ساله تدوین شده است به این بچه آموزش بدهد ، مسلما امکان پذیر نمیباشد . ولی آیا نباید به بچه ایی به این سن ریاضی یاد بدهیم ، مسلما دیگه امروزه روز میدانیم که آموزش به بچه ها از دوران نوزادی با روش های بسیار علمی امکان پذیر است ، حال اگر به همان بچه دو ساله برگردیم آموزش به آن از طریق اشکال کاملا ملموس که به شکل طبیعی در اطرافش وجود دارد انجام می شود و باید بدانیم تحقیقا علمی نشان می دهد که این اشکال بهتر است مانند میوه ها و نظایر آن باشد یعنی با دو تا سیب و دو تا پرتغال بین آموزش به شکل کاربردی امکان پذیر میگردد.
دقیقا همین سیر آموزش برای سازمانها نیز وجود دارد ، ما بعد از اینکه سن بلوغ سازمان که در مقاله قبلی در مورد آن صحبت کردیم باروشهای کاملا علمی مکانیزم درست مدیریت را برای سازمان تشریح میکنیم که دارای زوایای مختلفی می باشد این زوایا عموما به سه زاویه دید در سازمان برمیگردد:
- تفکر استراتژیک
- رویه های و روالهای سازمانی
- و زیر ساختهای اطلاعاتی
هر کدام از آنها باید در قالب یک نگرش کاملا مستقل ولی جامع با توجه به سطح بلوغ به سازمان ارایه گردد.
قبل از اینکه به بخشهای بالا اشاره کنم کمی در مورد روش شناخت سازمان صحبت میکنیم من در اینجا قصد ندارم خیلی از الفاظ علمی و یا مدلهای پیچیده سخن به میان بیاورم بلکه سعی میکنم این مدلها را با ادبیات ساده بیان کنم که جامعه مخاطبین نسبت به آن حس درستی را بگیرند.
برای این امر لازم است به دوره تکامل اشاره ایی داشته باشیم :
یک انسان در ابتدا به نیازهای اولیه خود پاسخ میدهد مانند : تنفس کردن ، خوردن ، بازی کردن ، کنجکاوی ، مورد توجه قرارگرفتن ، محبت دیدن و محبت کردن ، خود شناسی و دیگر شناسی و بلوغ و خودشکوفایی و…
سلام، این یک دیدگاه است.
برای شروع مدیریت، ویرایش و پاک کردن دیدگاهها، لطفا بخش دیدگاهها در پیشخوان را ببینید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته میشود.